fbpx

Elektrische epilatie

Elektrische epilatie oftewel elektrisch ontharen is een techniek waardoor storende haren in het gezicht of op het lichaam definitief verwijderd wordt. Er bestaan verschillende methodes van elektrisch ontharen: diathermie en de blendmethode. Uw geregistreerde schoonheidsspecialist bepaalt aan de hand van uw overbeharing welke methode voor u het meest geschikt is. 

Voor wie is het geschikt?

Voor blonde, grijs en witte, stugge haargroei binnen een groot gebied kiezen we meestal diathermie. Hierbij wordt het haarworteltje verhit en kan geen nieuw haartje meer groeien. 

Zodra het gebied enkele keren behandeld is en er alleen nog wat hardnekkige rest haren zitten, schakelen we over op de blend methode waarbij de haarworteltjes niet alleen verhit, maar ook gecoaguleerd worden.

Elektrisch ontharen is niet pijnloos. Maar er kan de stroomsterkte aangepast worden, zodat het voor iedere cliënt goed te ondergaan is. De behandelperiode varieert. Dit is omdat het  afhankelijk is van de hoeveelheid haren en de grootte van het gebied dat op het lichaam behandeld wordt.

Ervaringen:

Geen prik-oma meer!

Mevrouw De B. heeft sinds ze in de overgang is geraakt last van witte, stugge haren op de kin. Een van haar kleinkinderen noemt haar zelfs prik-oma. Voor de kinderen is het grappig, maar oma kan er niet om lachen. Mevrouw De B. komt bij ons voor elektrische epilatie. Een behandeling waarbij de haren één voor één blijvend verwijderd worden. Elektrische epilatie kost € 47,- per keer en per behandeling blijven ongeveer tien procent van de behandelde haren weg. Deze methode kost tijd.

Mevrouw De B. maakt dan ook al een tijdje gebruik van de behandeling. Maar doordat ze weet dat het gedurende de tijd minder zal worden en dus ook definitief weg zal blijven, is geruststellend Daarbij hoeft ze niet meer te “plukken” met de loep voor de spiegel. Mevrouw De B. komt eens in de zes weken en betaalt per behandeling € 47,-. Alle behandelingen worden vergoed door haar eigen zorgverzekering.