fbpx

Littekens

Littekens komen in allerlei verschillende soorten, vormen en maten. Iedereen heeft er wel een paar, maar sommige kunnen bepaalde littekens als storend ervaren. Hierboven zijn 3 types littekens te zien: Atrofisch, Hypertrofisch en Keloid. Elk type litteken heeft een ander behandelingstraject en is bepalend tot in hoeverre het litteken kan verdwijnen. Ook striemen (striae) valt onder littekens. Bij Cosmedic Team overleggen we samen met jou de methode voor het beste resultaat, specifiek voor jouw litteken!

D.A.S Plasma Lift

De DAS is een cosmetisch behandelapparaat, wat werkt op basis van plasma, waardoor het ideaal is voor het behandelen en verwijderen van esthetische en dermatologische huid indicaties. DAS-plasma laat de huid samentrekken en de warme plasma pen brandt de bovenste laag op de huid. Dit heeft als gevolg een verstrakkend, liftend en verjongend effect. Na korstvorming zal er een nieuwe egale huid voor in de plaats komen!

Eén of meerdere behandelingen geven direct zichtbare resultaten en hebben tegelijkertijd een positief effect op lange termijn. Hoe vaak er behandeld moet worden hangt af van de grootte en het type litteken.

Rimpel behandeling            gelaat (Laser Ematrix)

 De eMatrix laser (Sublatieve verjonging) gebruikt gefractioneerde bipolaire radiofrequentie om door de huid te dringen, waarbij meer energie onder de oppervlakte van de huid wordt gestuurd om de collageenproductie te maximaliseren, terwijl de bovenste laag van de huid intact wordt gehouden.

Van Sublative Rejuvenation is het klinisch bewezen dat het fijne lijntjes en rimpels, acne littekens, striae en texturele onregelmatigheden veroorzaakt door overmatige blootstelling aan de zon behandeld. Deze methode is daarom vooral geschikt voor acne littekens, oppervlakkige littekens en striemen.

Micro Needling

Het principe van micro needling is dat er door middel van fijne naaldjes kleine verwondingen worden aangebracht aan de huid, waardoor het natuurlijke wondheling systeem van de huid in werking treedt. Het resultaat is dat het stimulerend werkt om nieuw en meer collageen aan te maken. Dit is cruciaal in het egaliseren en verminderen van littekens. 

Microneedling is ook een goede aanvulling na een chirurgische ingreep, voor het verminderen en verzachten van littekens na bijvoorbeeld een ooglidcorrectie, facelift of een buikwandcorrectie.

Het resultaat verschilt per persoon per litteken. 

Irritatie door littekens of vind u het storend lijken en wilt u er van af? Klik hier om een afspraak te maken voor een behandeling of voor vrijblijvend advies!