fbpx

Couperose

Couperose is de aanwezigheid van meestal talrijke uitgezette rode en/of blauwe bloedvaatjes in het gezicht. De aandoening is een volkomen onschuldig verschijnsel dat bij vooral mensen met een blanke huid voorkomt. Meestal treden de eerste uitgezette adertjes op vanaf de leeftijd van 30 jaar. De rode vaatjes kunnen als storend worden ervaren in het uiterlijk van het gezicht. Couperose is een goedaardige aandoening maar alleen soms vervelend. Met een couperose behandeling bij  Cosmedic Team kunt u dit probleem goed aanpakken!

Couperose Behandeling met laser

1 keer in de maand komt de huidtherapeute langs van mediskincare en is er behandeling mogelijk door middel van verschillende lasers. 

Een couperose behandeling met de laser is de meest geschikte en efficiënte manier om couperose te verminderen, omdat we hiermee tot op de millimeter bepalen welk gebied aangepakt moet worden.  Een speciale golflengte zorgt ervoor dat er één specifiek doel in de huid bereikt wordt, zoals de vaatjes, waardoor we  we dus niet de omringende huid beschadigen.

Het laserlicht absorbeert in hemoglobine in de vaten. Met andere woorden komt dit door de energie wordt dit dusdanig verwarmd, zodat de vaten aan elkaar gaan plakken. Het natuurlijke genezingsproces zorgt ervoor dat de vaten verwijderd worden in het lichaam en de roodheid verdwijnt.

De meest effectieve manier om couperose te behandelen is door een vaatlaser te gebruiken daarom werkt onze huidtherapeute werkt met een KTP, IPL of Iridex laser. Tijdens je intake wordt bepaald welke het beste werkt voor jou!

Resultaten

Hierboven zijn de resultaten te zien van maar 2 keer behandelen met de laser. Zoals je kan zien is de roodheid is aanzienlijk verminderd! 

Om de huidaandoening couperose goed te verminderen zijn er gemiddeld 4 tot 6 laserbehandelingen nodig. Het kan ook zijn dat de vaatjes al na 2 of 3 laserbehandelingen weer mooi weg trekken. De huidtherapeute stelt daarom tijdens het intakegesprek  een persoonlijk behandelplan met u op. Al het advies wordt hier gegeven over het aantal behandelingen, nazorg en kosten. Ze zal het verwachte resultaat uitgebreid met u bespreken tijdens het intakegesprek.

Wil jij graag de couperose aanzienlijk verminderen? Neem contact met ons op voor een afspraak bij de huidtherapeute. Onze informatie kan je vinden onder het kopje contact!